Sampling Og Gassbehandling

Sampling og gassbehandling

Vi leverer et stort utvalg av produkter og løsninger for prøvetaking av gass. Vår hovedleverandør innen sampling/prøvetaking er Ankersmid Sampling. Fra Ankersmid leverer vi det som skal til for å få tatt ut en representativ gassprøve, transportere denne til et gassbehandlingssystem, behandle den på riktig måte og presentere den for en analysator/måleinstrument.

Last ned vår oversikt over mye av produktporteføljen:

Vår andre leverandør av produkter innen dette segmentet er M&C TechGroup.

Oppvarmet gassuttakserie ASP/APP

ASP er designet for kontinuerlig prøvetaking av gass i vanskelige prosesser ved høy eller lav støvbelasting, ulike temperaturer og høy luftfuktighet. Avhengig av støvbelasting er ASP proben tilgjengelig i 3 forskjellige lengder (300/400/500mm). Med hensyn til syreduggpunkt, opereres standard probe ved 180°C eller om nødvendig ved høytemperatur versjon 320°C (f.eks for DeNOx applikasjoner).

For bruk i eksplosjons klassifiserte områder er ATEX sertifiserte prober tilgjengelig.

Også bærbart oppvarmet gassuttak er tilgjengelig, type APP.

Et bredt spekter av sonder for bruk opp til 1800°C og er tilgjengelig samt oppvarmet sonder (180°C/320°C). Vi leverer løsninger og produkter for de aller fleste applikasjoner.

ASP 1xx       Les mer
Stasjonært oppvarmet gassuttak
APP 1xx       Datablad
Portabelt oppvarmet gassuttak

Komplette gassbehandlingsenheter APS / ASS / ADS

Ankersmids gassbehandlings-enheter er designet med tanke på komplett og nøyaktig gassanalyse tilgjengelig til enhver tid.

Det bærbare systemet APS er montert i en kompakt og robust koffert og sikrer tilgjengelighet og at man raskt og enkelt kan utføre målinger med minimalt vedlikehold. Sammen med portabel oppvarmet probe ASS samt oppvarmet slange type AHL 025/205 med unike quick-lock slangetilkobling, er dette et utmerket valg for rask og enkel tilgang til måledata. Som tilvalg kan man få integrert O2-sensor i APS systemet for normalisering til fast O2 nivå.

Den stasjonære gassbehandlings-enheten ASS er tilsvarende komponenter som over, men montert på en plate for vegg-montering eller installasjon i skap.

Den digitale gassbehandlings-enheten ADS er utviklet for kontinuerlig bruk og er utstyrt med en touch-screen PLC som er utformet i en kompakt 19″-kabinett og kan bli fullt integrert i en gass analyse system. Den innovative programmert PLS med berøringsskjerm gir en omfattende desktop med eget pop-up menyer for å sjekke og kontrollere alle integrerte deler som peltier-kjøler, flow sensor, væske sensor og ventiler for nullgass og kalibreringsgasser samt eksterne enheter. Videre kan denne PLS’en kontrollere en ekstern oppvarmet sampleslange og gass-sample probe.

Ankersmid ADS       Datablad
Digital komplett gassbehandlingsenhet Ankersmid ADS
Ankersmid APS       Les mer
Portabel gassbehandlingsenhet Ankersmid APS
Ankersmid ASS       Les mer
Gassbehandlingsenhet Ankersmid ASS for montering i skap og på vegg

Kompressorkjøler serie ACC

ACC serien tilbyr presisjon, sikkerhet og langsiktig stabilitet for ekstraktiv gassanalyse. Den unike kjølings- og vannutskillerteknologien i dette nyutviklede systemet gir lavt og konstant duggpunkt +4°C og kompenserer effektivt for svingninger i omgivelsestemperatur og varierende belastning. Den kjøleren har et avansert modulært designberegnet for enten vegg-montering eller 19″ rack.

Dette gjennomtenkte designet tillater opptil 4 varmevekslere og 4 peristaltiske pumper for kontinuerlig kondensat-fjerning på hver varmeveksler. Monteres enten før leveranse eller evt. på et senere tidspunkt, uten komplikasjoner.

Ulike opsjoner som flowmeter og frontmontert filter kan monteres for hver enkelt gass-loop.

Varmevekslere er tilgjengelige i ulike materialer, for å møte spesifikke krav fra applikasjonen.

Det elektroniske systemet overvåker duggpunktet og omgivelsestemperatur. Den integrerte viften slåes på ved behov avhengig av omgivelsestemperatur.

ACC 4xx/5xx       Datablad
Kompressorkjøler Ankersmid ACC 4xx/5xx

Peltierkjøler serie APC

Denne unike mikroprosessorstyrte Peltierkjøleren er utformet med en kraftig duggpunkt- stabilisator. Duggpunktet er satt til 46°C, men kan velges mellom 1 og 156°C.

Kondensatet som dannes bør fjernes av en peristaltiske pumpe, automatisk avløp eller oppsamlingsbeholder. Varmeveksleren kan velges i ulike materialer: Glassbeholder med PTFE hode, PVDF beholder med PTFE hode eller komplett syrefast stål.

Den digitalt kontrollerte kjøleren har mange styrings- og varslingsfunksjoner, som f.eks programmerbare alarmer, digitale innganger og Modbus eller RS485 kommunikasjon.

Den universelle kapslingen er beregnet for tre forskjellige versjoner; 1x 150 Nl/h, 2x 150 Nl/t eller 1x 350 Nl/t.

APC 3xx       Datablad
Peltierkjøler Ankersmid APC 3xx
APC 4xx/5xx/6xx       Datablad
Peltierkjøler Ankersmid APC 4xx/5xx/6xx

Universalfilter serie AUF

Ankersmids Universalfiltre er kjent for å være pålitelige og sørger for effektiv separasjon av partikler fra gassprøven, noe som igjen sikrer ren gass til analysatoren. Filterbeholdere i et utvalg fasonger, størrelser og materialer er tilgjengelig.

Design av filter og beholder sørger selvsagt for effektiv væskeutskilling fra gassen. Filtrene kan enkelt skiftes uten bruk av verktøy. Om nødvendig kan en væskesensor eller dren monteres i bunnen av filterbeholderen.

AUF       Les mer
Universalfilter serie
APF       Datablad
Panelfilter for montering på paneler og foran på analyseinstrumenter
AAM       Datablad
Absorbsjonsfilter for fylling med ulike absorsbsjonsmaterialer
AAF       Datablad
Luftfilter for måling på omgivelsesluft
ALS       Datablad
Hydroskopisk filter (stopper vann og væske)

Oppvarmede sampleslanger serie AHL

De elektrisk oppvarmet sampleslanger er kompatible med alle Ankersmid sample elementer. Den oppvarmede slangen sikrer at gasskomponenter i prøven holdes over sitt syre-duggpunkt, og dermed eliminerer fare for kondens.

Dette er en trygg måte å transportere prøven til en opphetet analysator eller en gasskjøler.

Et bredt spekter av sampleslanger konstruert for ulike bruksområder er tilgjengelig; f.eks selvregulerende slanger (maks. 120°C) og kontroller-regulerte slanger for svært stabil gasstemperatur (+100/200/250°C).

Kan velges med fast eller utskiftbar PTFE slange i 4/6, 6/8 eller 8/10mm størrelse. ATEX logoFor eksplosjonsfarlige områder leveres ut utvalg sertifiserte slanger. For regulerte sample slanger finnes ulike temperaturkontrollere (DIN- eller veggmontering).
AHL       Datablad
Oppvarmede sampleslanger serie AHL