GfG Micro IV éngassdetektor

Portable Micro IV er et svært enkelt, lite og brukervennlig instrument for deteksjon og varsling av skadelige konsentrasjoner av enkeltgasser. Til tross for en meget beskjeden størrelse er instrumentet robust og enkelt i bruk. Micro IV leveres med sensorer blant annet for gasser som O2, CO, H2S, NH3 og H2. Varsling gjøres både med lyd og visuelt. Trygg festing til lomme eller belte sikres ved forbedret festeklips. Datalogging og mulighet for IR-overføring til dokkingstasjon er standard. Dokkingstasjonen kan også brukes for kalibrering og funksjonstest. Instrumentet er ATEX sertifisert for bruk i Ex-områder. Som opsjon kan Micro IV leveres med vibrasjonsvarsling, lærfutteral eller gummibeskyttelse.

Nøkkelegenskaper

  • Innebygd datalogger
  • Infrarødt grensesnitt for kommunikasjon med dockingstasjon
  • Kontinuerlig lagring og tidsstempling av hendelser uten PC
  • Kontinuerlig visning av gasskonsentrasjon
  • Opp til 6 måneders drift med kun ett AA-batteri
  • Enkel testing og kalibrering med tilhørende dockingstasjon (opsjon)

Tidstestet instrument

Micro IV er etterfølgeren til den velprøvde Micro III. Alle de viktigste funksjonene til Micro III er beholdt — smarte, utbyttbare sensorer og lave eierskapskostnader, bl.a. på grunn av at ett stk. AA batteri holder for opp til 6 måneders kontinuerlig bruk — men i tillegg er det lagt til nye funksjoner.

Micro IV inneholder en integrert datalogger som registrerer alle hendelser med tidspunkt. Den lagrede loggen kan deretter overføres til en PC ved hjelp av “data interface” stasjonen DI220 eller test- og dockingstasjonen DS220.

Instrumentet har tre alarmnivåer i tillegg til STEL og TWA alarm. Videre har instrumentet en høy og tydelig lydalarm (95dB), et godt synlig rødt lysvarsel samt vibrasjonsalarm. Gasskonsentrasjonen kan til enhver tid leses av på det store displayet.

Gasser

Deteksjon av: O2, CO, NO, NH3, HCN, HCl, SO2, H2, C2H4, SiH4, PH3, THT, HF, CoCl2, Cl2, O3, ClO2

For måleområder m.m. se gassliste PDF symbol.

Andre funksjoner

Micro IV er lett og kompakt og kan festes på klær med en forbedret festeklips. Alternativt kan det festes i beltet. Dersom detektoren skal anvendes i et ekstremt krevende miljø, kan den leveres med en beskyttelseskappe av gummi eller lær.

Detektoren kan leveres med en pumpe. Når pumpen er i bruk kan man ta gassprøver fra vanskelig tilgjengelige områder, som for eksempel tanker og containere. Maks avstand er 30 meter. Pumpen og slangen festes raskt og enkelt og har egen strømforsyning slik at ikke levetiden til Micro IV blir påvirket. Pumpen drives også med et AA-batteri og har en levetid på 8 timers kontinuerlig bruk.

Dockingstasjonen DS220

DS220 er et innovativt og komplett vedlikeholdssystem for Micro IV. Ved hjelp av DS220 kan brukeren utføre funksjonelle tester (bumptester), kalibrering og dokumentasjonsoppgaver med minimal kostnad. DS220 er i seg selv kompakt og portabelt og kan operere uten tilknytning til en ekstern PC.

Instrumentet testes automatisk når det settes i stasjonen. Prosedyren inkludere bl.a. testing av alarmfunksjoner og responstid.

Alle data lagret på detektorinstrumentet overføres til dockingstasjonen gjennom en IR-forbindelse og lagres på et minnekort. Derfra kan det overføres til en PC via en USB kabel. I tillegg kan man skrive ut kalibreringsrapporter via PC.

DS220 benytter fargesignaler til å angi instrumentets tilstand: gult lys betyr at instrumentet testes. Rødt betyr at en test feilet, mens grønt betyr at detektoren er ferdig testet og godkjent. På den måten kan man alltid være sikker på at instrumentet er klar til bruk.

Spesifikasjoner

DeteksjonsprinsippElektrokjemisk sensor
GasserGiftige gasser, oksygen og hydrogen
Størrelse47 x 88 x 25 mm (BxHxD)
Vekt85g
KapslingsgradIP54
ATEX-godkjenning
Micro IVATEX II 2G EEx ib IIC T4/T3
-20°C ≤ Ta ≤ 45°C/55°C
DMT 99 ATEX E 044
PumpeATEX II 2G EEx ib IIC T4/T3
-20°C ≤ Ta ≤ 45°C/55°C
DMT 03 ATEX E 072 X
Krav til driftsmiljø
Temperatur-20 – 50°C
Trykk700 – 1300 bar
Fuktighet5 – 99% RH
Produktark
Produktark PDF symbol
Micro IV quick start (svensk) PDF symbol
Micro IV brukermanual PDF symbol
DS220 brukermanual PDF symbol
DI220 brukermanual PDF symbol
Gassliste PDF symbol
Bestillingsinformasjon PDF symbol
Hva betyr negative avlesninger? PDF symbol
Se også
NBS100 Teststasjon for portable gassdetektorer