Yaga logo
Forside Om oss Publikasjoner Service Utleie Referanser Lenker Verktøy Kontakt oss
PRODUKTER OG TJENESTER
Arbeidsmiljø Cavity ring-down spektroskopi Duggpunkt Flow luft - gass - damp - væske FTIR Gassdeteksjon Lekkasjedeteksjon SF6-målinger GC Kalibrering og gassblanding Klimagass / GHG Kvikksølv MAP – Mat & Pakk Miljørapportering NOx-måling Oksygen Portable instrumenter Sampling og gassbehandling Service Støv Teflon Utleie Utslipp til luft Varmeslanger

ProScatter™ BackScatter støvmåling

I løpet av de siste 20 årene har PCME utviklet et spekter av støvmålingsteknikker med ulike egenskaper. Felles for dem alle er at de har vist seg å være grunnlag for innovative, pålitelige, nøyaktige og sporbare instrumenter for kontinuerlig støvmåling.

ProScatter™ Backscatter er en svært nøyaktig og sporbar løsning for støvmåling i kjemisk, metall, forbrenning, sement og kraftverkapplikasjoner, spesielt ved lave støvnivå som faller under kravene nedfelt i EN14181 og PS-11.

ProScatter™ Backscatter er en metode hvor man måler refleksen fra en laserstråle. Dette er et solid alternativ til tradisjonelle optiske instrumenter både for å detektere svikt i renseanlegg og for å måle støvinnholdet røykgass fra metall-, mineral- og kjemisk industri, samt kjel/forbrenningsovner.

Nøkkelegenskaper:

  • Støvmåling lavere enn 10 mg/m3 gjør instrumenter i denne kategorien anvendbare på områder som tradisjonelt har vært ugunstige for optiske instrumenter.
  • Den optisk lysbanen kan testet i sin helhet ved innsetting av et spredningsobjekt. Dette betyr at den automatiske spantesten er en reell test av instrumentets sanne ytelse og av forureningsnivået.
  • Ingen bevegelige deler i mottakeren fører til høy pålitelighet. Instrumentene benytter dessuten optiske komponenter som ikke eldes med temperatur.

Sensoren måler mengden av lys som spres tilbake fra partikler i røykgasskanalen. Refleks fra baksiden av kanalen blir eliminert ved hjelp av et nøye kontrollert teleskopisk deteksjonsområde. En smal målevinkel øker den effektive signalstyrken. Instrumentets respons er proporsjonal til støvkonsentrasjonen for en gitt partikkeltype og partikkelstørrelse og kan kalibreres til mg/m3 med henvisning til en standard referansemåling (isokinetisk prøve).

En smal målevinkel øker den effektive signalstyrken sammenlignet med andre backscatter instrumenter med en større målevinkel.

Refleks fra baksiden av kanalen, i prinsippet en kilde til bakgrunnsstøy i signalet, elimineres ved hjelp av et optimalt valgt fokus som måler refleksen fra et område midt i røykkanalen og ignorerer refleks fra bortsiden av kanalen.

Interferens fra ambient lys elimineres ved å bruke en modulert laserkilde.

Optiske komponenter vedlikeholdes ved hjelp av luftspyling som skjermer linser fra direkte kontakt med røykgass og støvpartikler.

Monteres enkelt på siden av røykgasskanalen. Det er ikke nødvendig å montere absorpsjonskomponenter eller lysspredere på den andre siden av kanalen.

Sensoren er montert slik at kritiske optiske komponenter kan holdes rene for forurensning ved hjelp av enkel luftrensning med instrumentluft.

Instrumenthuset kan lett åpnes for manuell rengjøring hvis det skulle bli nødvendig.

ProScatter™ Backscatter-instrumenter leveres med automatisk null- og spansjekk. Et spredningsobjekt roteres automatisk foran laserstrålen og den resulterende spedningen måles av sensoren.

  • Svekking på grunn av elding av laserkilden, instrument drift eller forurensning av de optiske komponentene oppdages og varsles automatisk.
  • Mulighet for manuell kontroll via et sett med uavhengige referansematerialer som en del av periodisk funksjons- og linearitetstesting.

Se også

Teknologi: ProScatter
Teknologi: ProScatter Extractive
Teknologi: ProScatter ForwardScatter

Teknologi: DynamicOpacity støvmåling
Teknologi: Elektrodynamisk støvmåling
Teknologi: Optisk støvmåling

Kontakt oss
Anolitveien 16
N-1400 Ski, Norway
Telefonsymbol(+47) 64 87 75 50
Sertifikater
Økonomi
Dun&Bradstreet logo
Last ned sammendrag PDF symbol
Full rapport er tilgjengelig ved forespørsel.
Informasjon

17.08.2018

CS lanserer FA 515 Ex duggpunktstransmitter for måling av restfuktighet i eksplosjonsfarlige områder.
> Les mer

01.08.2018

Anvendelsesområder for PCME LEAK LOCATE 662.
> Les mer

22.05.2018

Kurz oppsummerer nyhetsåret 2017 med nye og forbedrede funksjoner og lanserer Model 255 Flow Computer
> Les mer

01.05.2018

PCME lanserer LEAK LOCATE 662 for deteksjon av filtersvikt i filterhus med flere filterkammere.
> Les mer

01.05.2018

CS lanserer LD 500 og LD 510, lekkasjedetektorer med kamera og evne til å oppdage selv små gasslekkasjer på lang avstand.
> Les mer

12.06.2017

PCME lanserer DUST ALARM 40, en ny filterovervåknignsløsning med et lettbetjent fullfarge brukergrensesnitt og mange smarte funksjoner.
> Les mer

01.03.2016

Bruk av Gasmet FTIR i klimagassforskning i felt.
> Les mer

20.05.2014

Vi lanserer Gasmet CMM for kontinuerlig måling av kvikksølv.
> Les mer

03.11.2013

Vi lanserer Kurz 454FTB-WGF masseflowmåler for biogass og andre våte gasser.
> Les mer

25.02.2013

Vi lanserer NovaPRO gasskromatograf for prosess.
> Les mer

Fant du ikke det du leter etter, eller ønsker du mer informasjon?

Dersom du ønsker det, kan vi ta kontakt med deg.

Jeg ønsker:
Sender henvendelsen...
Takk for din tilbakemelding.
Henvendelsen er mottatt. Vi vil ta kontakt så raskt som mulig.
Kunne ikke sende henvendelsen. Prøv igjen.